DS: Ko stoji iza napada na Predraga Voštinića?

Beta 11.09.2023

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da odgovorni za napad automobilom na aktivistu Lokalnog fronta Predraga Voštinića budu adekvatno kažnjeni, u najkraćem mogućem roku.

"Opis događaja ne ostavlja ni zrno sumnje se radi o ozbiljnom napadu na Predraga Voštinića, da to nije bila nikakva slučajnost, već pokušaj ubistva, i u interesu je javnosti da nadležni organi već danas podele informacije sa medijima o događaju, a posebno da čujemo više o motivima napada", rekla je portparolka DS Alisa Kockar.

" Važno je da ne bude sakriveno od očiju javnosti ko su napadači - ko je vozio i ko je sve bio u kolima - da li su to kriminalci, političko krilo organizovanog kriminala ili oni koji su pod uticajem propagande Pinka, Hepija, lista Alo i drugih režimskih medija, ali i ko su inspiratori napada na Voštinića", dodala je ona.

Ona je u pisanoj izjavi navela da je "danas važnije nego ikad da se pokaže solidarnost", i da se "zajedno bori protiv nasilja koje generiše aktuelni režim".

"Ne smemo da stanemo dok se ne izborimo za Srbiju u kojoj neistomišljenici mogu bezbedno i bez straha da žive i rade, a prvi i neophodni korak na tom putu svakako jeste promena vlasti", rekla je Alisa Kockar.

(Beta, 09.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »