Umro britanski glumac Dejvid Makalum

Beta 26.09.2023

Dejvid Makalum britanski glumac koji je igrao tajnog agenta 1960-ih u špijunskoj seriji "The Man from UNCLE" i patologa u američkoj kriminalnoj seriji En-Si-Aj-Es (NCIS) umro je u 90. godini, javila je televizija Si-Bi-Es.

Glumac koji je rođen u Škotskoj umro je juče u bolnici u Njujorku okružen porodicom, saopštila je televizija Si-Bi-ES, gde se prikazuje serija NCIS u kojoj je više godina glumio patologa Donalda Malarada zvanog Daki.

U saopštenju se navodi da je on bio darovit glumac, autor i omiljen širom sveta.

"Vodio je neverovatan život i njegovo nasleđe će zauvek živeti kroz njegovu porodicu i bezbroj sati na filmu i televiziji koji nikad neće nestati", navodi se u saopštenju.

Uloga u "Man from U.N.C.L.E.", u kojoj je igrao ruskog agenta, donela mu je mnoge obožavatelje. Serija je završena 1968, a za ulogu Ilije Kurjakina u toj seriji više puta je nominovan za Emi i za Zlatan globus, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Glumio je i u američkoj seriji "Nevidljiv čovek". Zapažene su Makalumove uloge u filmovima "Veliko bekstvo", "Najveća priča ikada ispričana" i "Noć za pamćenje".

(Beta, 09.26.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »