Naslovne strane za sredu, 27. septembar 2023. godine

Beta 27.09.2023

Naslovne strane beogradskih dnevnih listova za sredu, 27. septembar 2023. godine štampane su u crno beloj boji, zbog dana žalosti u Srbiji zbog pogibije trojice Srba u Banjskoj na Kosovu u sukobu sa kosovskom policijom, a tema Kosova dominira i u tekstovima.

BLIC - Zašto su strane diplomate oprezne posle "krvave nedelje" u Banjskoj "Zapad gubi konce na Kosovu". Nastavlja se Kurtijev teror "Uhapsio osmoro Srba, neki od njih su ranjenici". Ordinacije pune dese, ali i starijih pacijenata "Stomačni virus kosi porodice".

VEČERNJE NOVOSTI - O medijskoj obradi masakra u Banjskoj "Dželat preko noći ogrnuo plašt žrtve". Tuga i briga na severu Kosova "Suze i sveće za pale Srbe". Beograd na udaru Brisela "Dočekali da zaprete sankcijama".

DANAS - Malo se zna o Milanu Radoičiću, potprededniku Srpske liste kojeg kosovske vlasti optužuju za učešće u oružanom sukobu u manastiru Banjska "Kontroverzni biznismen sa Vučićevom zaštitom". Vernici iz Novog Sada koji su bili u manastiru tokom sukoba u Banjskoj i dalje pod stresom "Uplašili smo se da ne završimo kao taoci".

NOVA - Posledice oružanog sukoba kod manastira Banjska "Srbija izgubila uticaj na Severu Kosova". Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj tvrdi "Orban koristi Vučića da bi se obračunavao sa EU". Prosvetni radnici na protestu ispred vlade "Nekada uvaženi, sada dotakli dno".

POLITIKA - Na naslovnoj strani dominira slika upaljene sveće preko koje piše "Banjska" i "Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji". O temama iz sveta pod naslovom "Scenariji za eskalaciju rata između NATO i Rusije".

(Beta, 09.27.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »