Gradonačelnik Leskovca podneo ostavku

Beta 28.09.2023

Dugogodišnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podneo je danas ostavku na tu funkciju, nezvanično saznaje agenciju Beta.PR služba gradonačelnika nije odgovarala na pozive agencije Beta, dok neki od leskovačkih opozicionara navode da je takva naredba stigla iz Beograda.

Odbornik opozicione Grupe građana "Za Leskovac - Zajedno" Nenad Zdravković kazao je da po zakonu, ako gradonačelnik podnese ostavku, obaveza je da se najkasnije 30 dana od tada raspišu izbori.

"I to se baš uklapa sa datumom najveljenih izbora 17.decembra", rekao je Zdravković i dodao da je "Za Leskovac - Zajedno" takav potez očekivala.

On je naveo i da je takvo naređenje stiglo od samog vrha Srpske napredne stranke (SNS).

"Reč je o gradonačelnicima i predsednicima opština u kojima nema više struja SNS, kao u Leskovcu na primer, i gde se procenjuje da oni mogu ponovo da pobede, odnosno, da imaju većinu. Ali, da li će tako biti što se tiče većine, ostaje da se vidi", kazao je Zdravković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć Radio-Televiziji Srbije, da parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i izboru u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra.

(Beta, 09.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »