Naslovne strane za četvrtak 28. septembar

Beta 28.09.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovnim strana izdanja za četvrtak, 28. septembar, pišu o posledicama nedeljnog oružanog sukoba u Banjskoj na severu Kosova, o grupi migranata koja je pucala na policiju na granici Srbije i Mađarske, o sahrani pozorišnog reditelja Jagoša Markovića u Beogradu.

ALO - "Albanski kriminalci hladnokrvno ubijali Srbe", prenosi list izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. "Crna svadba, izgorelo više od 100 svatova", o nesreći u Iraku.

BLIC - Posle oružanog napada Srba na kosovsku policiju u Banjskoj "Počeli još jači pritisci na Srbiju". "Migranti pucali na srpske i mađarske graničare", piše list.

VEČERNJE NOVOSTI - List piše o izjavama Srba sa severa Kosova posle sukoba u Banjskoj: "Gazili su me po grudima, i to zbog stare vojne košulje". "Tornado koji je za sobom ostavio istinsku lepotu" - sahranjen Jagoš Marković.

DANAS - Dan žalosti u Srbiji posle sukoba u Banjskoj u kojem su poginuli kosovski policajac Albanac i četvorica Srba: "Strah, strepnja, spuštene zastave i pognute glave". Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta o kosovskoj krizi: "Aleksandru Vučiću životi Srba i Albanaca nisu bitni".

INFORMER - "EU hoće da nam uvede sankcije", piše list o mogućim posledicama sukoba Srba sa kosovskom policijom na severu Kosova.

KURIR - Nakon što je kosovska policija ponovo dozvolila da se uđe u Banjsku, list piše "Selo u strahu". Pod naslovom "Analiza", list ocenjuje da je međunarodna zajednica "opet pala na ispitu, od Kfora se očekivala drugačija reakcija".

NOVA - "Kriza na Kosovu odlaže izbore za proleće" - piše list o analizama i predviđanjima. Sahranjen reditelj Jagoš Marković: "Bio je čudo od talenta koji se retko pojavljuje".

POLITIKA - "Kurti Srpskoj listi sprema politički odstrel" posle oružanog sukoba u Banjskoj. Još jedan pokušaj prelaska granice i "Migranti pucali na policiju na srpsko-mađarskoj granici".

SRPSKI TELEGRAF - "Kurti hteo da pohapsi sve viđene Srbe na Kosovu", piše list i navodi da je kosovski premijer imao spisak od nekoliko stotina ljudi. "Bajdenu Kinezi slali mito na kućnu adresu", o sinu predsednika SAD Hanteru Bajdenu.

(Beta, 09.28.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »