Naslovne strane za subotu, 30. septembar 2023. godine

Beta 30.09.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 30. septembar pišu o ostavkama gradonačelnika i predsednika opština širom Srbije, koje su uvod u prevremene lokalne izbore, priznanju doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića da je organizator i učesnik oružanog incidenta na severu Kosova, i o drugim temama.

BLIC - "Lično sam pripremao odbranu od okupatora, Beograd nije znao" - o pismu Milana Radoičića o njegovoj ulozi u oružanom incidentu sa kosovskom policijom kod manastira Banjska, 24. septembra.

VEČERNJE NOVOSTI - List piše o ostavci gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koja je uvod u lokalne izbore: "Dao ostavku, 'zaokružio' 17. decembar". O upadu kosovske policije u bolnicu u severnom delu Kosovske Mitrovice "Kurtijeve siledžije lomile i u bolnici".

DANAS - Izjava šefa Komiteta za zapadni Balkan nemačkog Bundestaga Josipa Juratovića "Vučić je izgubio kontrolu nad svojim režimom". O izveštaju komesarke Saveta Evrope u kome se govori o odnosu Srbije prema nezavisnim medijima "Bezbednost novinara ozbiljan razlog za brigu".

NOVA - List piše da je "poverljivo" trošenje budžetske rezerve "eksplodiralo" prošle godine: "Pola milijarde evra vlast potrošila 'ispod žita'". Istraživanje o rejtingu stranka uoči novih izbora "Opozicija u zbiru ima snagu vlasti".

POLITIKA - O akciji policije "Uhapšeno 11 dilera zbog 200 kilograma droge". List prenosi pismo Milana Radoičića: "Nismo teroristi, već borci za slobodu".

KURIR - "Na Drini mafija" Loznica - jedna od kavačkih baza, piše list. Kurir piše i o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i izaslanikom lidera Ujedninjenioh Arapskih Emirata i unapređenju saradnje u oblasti energetike.

INFORMER - List prenosi obraćanje advokata Gorana Petronijevića koji je u ime svog klijenta Milana Radoičića izneo njegovo saopštenje: "Nikoga nisam obavestio o tome šta nameravam".

SRPSKI TELEGRAF - "Milan Radoičić se obratio javnosti - Otpor Kurtiju sam lično organizovao", piše list". "Operacija Zapada na Kosovu - Zvonik. Strani agenti prave medijsku pripremu da se SPC optuži za saradnju s navodnim srpskim terostima i da joj se zabrani rad, što bi dovelo do egzodusa Srba", piše list.

(Beta, 09.30.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »