Krkobabić: Uspešna zadruga - živo selo

Beta 17.10.2023

 Svuda gde postoje uspešne zadruge i sela su živa - sa bogatim kulturnim i sportskim životom, izjavio je danas ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić. "Mali i usitnjeni posed u proseku 5,4 hektara, kakav je u Srbiji, nameće potrebu za udruživanjem u zadrugu kao najprimereniji oblik ekonomske organizacije, koji omogućava da poljoprivrednici postanu uspešni robni proizvođači", rekao je Кrkobabić otvarajući u Baču „Treću zadružnu školu Bač – Bački Gračac – Doroslovo 2023.“.

On je istakao da su zadruge nužnost opstanka sela, osnovane po evropskižom modelu zadrugarstva koji je danas prisutan u Srbiji. {image2} U ime organizatora je dobrodošlicu polaznicima Treće zadružne škole poželela predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj, koja je govorila o primerima uspešnih zadruga u Vojvodini, među kojima ima i takvih koje bi poželele mnoge razvijene evropske zemlje.

Učesnici i gosti Treće zadružne škole obišli su zemljoradničke zadruge „Zadrugar“ Bač, „Agrolika“ Bački Gračac i „Nagy ret“ Doroslovo.

(Beta, 10.17.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »