Cveće na mestu gde je ubijen romski dečak Dušan Jovanović u Beogradu

Beta 18.10.2023

 Predstavnici stranke Ne davimo Beograd- Zeleno levog fronta, grada Beograda i Foruma Roma Srbije položili su cveće u Beogradskoj ulici, na mestu gde je na današnji dan pre 26 godina ubijen 13-godišnji romski dečak Dušan Jovanović.
{Video1:} Predstavnik Zeleno levog fronta Dobrica Veselinović je rekao da ta stranka svake godine obeležava ubistvo romskog dečaka. "Moramo da se sećamo svega onog što se loše dešavalo u našem društvu da se ne bi ponovilo", istakao je Veselinović. Jovanovića su u centru Beograda ubili skinhedsi 18. oktobra 1997. 

Veselinović je kazao da to što je Dušan Jovanović bio učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj se 3. maja ove godine desilo masovno obistvo, govori da se "nasilju u društvu odlučno mora stati na put". Predstavnik Foruma Roma Srbije Dejan Marković je rekao da je dečak Dušan Jovanović "stradao samo zato što je Rom", kao i da je ta tragedija pogodila ne samo romsku zajednicu već i celo društvo. "Dušan Jovanović zaslužuje da dobije ulicu u Beogradu kako se ovakvi događaji nikad ne bi ponovili", rekao je Marković. Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.  

 

(Beta, 10.18.2023)

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »