Kovačević: Nova-Da se struka pita bi mogla da bude partner stankama okupljenim oko protesta

Beta 21.10.2023

Predsednik Nove - Da se struka pita (Nova-D2SP) Vladimir Kovačević izjavio je da bi ta partija na predstojećim izborima mogla da bude partner strankama koje su okupljene oko protesta 'Srbije protiv nasilja' i Dogovora za pobedu, sa kojima ima kompatibilne ekonomske programe.Kovačević je u emisiji "Pola sata Demostata" naveo da, prema ispitivanjima javnog mnjenja u koje je imao uvid, Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa i Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića najviše ulivaju poverenje na predstojećim izborima, pa je tako prirodno da oni budu predvodnici opozicije.

Prema njegovim rečima, Nova - Da se struka pita ima kompatibilne programe i sa te dve organizacije, kao i sa onima koje oni oko sebe okupljaju.

"Njihovi ekonomski programi se gotovo ne razlikuju od našeg", rekao je Kovačević.

Kad je reč o kolonama, Kovačević navodi da su građani ti koji treba da presude šta je najprihvatljivije za njih, a da će se Nova - Da se struka pita uklopiti u jednu, dve ili tri kolone.

Na pitanje da li je razgovarao o saradnji sa strankama koje pominje, Kovačević je rekao da jeste, ali dodao da nikakav sporazum još nije napravljen.

"Ne krijemo da smo razgovarali i mi. Nikakav finalni sporazum nije napravljen, sve je još otvorena knjiga i dalje su otvorena pitanja", rekao je Kovačević.

On je ocenio da stranke treba da budu kompatibilne kad je u pitanju ekonomija, a da će javnost o finalnom dogovoru biti informisana u narednim danima i sedmicama.

(Beta, 10.21.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »