Jovanović: Cela opozicija mora postati vlast, a vlast mora biti razvlašćena

Beta 25.10.2023

Predsednik Nove Demokratske Stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da na predstojećim izborima cela opozicija mora postati vlast i da se pobrine za to da sadašnja vlast bude razvlašćena jer je stanje neizdrživo i neodrživo.

Naveo je da do dogovora o ukrupnjavanju opozicije još uvek nije došlo jer kolege nisu imale sluha za njegove predloge.

"Svi na desnici, pet parlamentarnih stranaka, Narodna, Dveri, Zavetnici, POKS i Novi DSS u jednoj koloni. Ali ako smo protiv vlasti moramo da menjamo i smenimo Aleksandra Vučića i posle izbora sa njim da nema saradnje. Tokom izbora moramo sarađivati sa drugim delom opozicije, da napravimo oročenu vladu na tri meseca i pozabavimo se REM-om i medijima i onda da idemo na izbore svako za sebe", rekao je Jovanović gostujući u emisiji "Pravi ugao".

On je ocenio da cela opozicija mora da se udruži protiv Srpske napredne stranke i na ove izbore gleda kao na izbore za izbore.

"Može se desiti da moje kolege iz opozicije prihvate moj predlog, pa da oslobodimo prvo državu, pa medije, pa onda na izbore svako za sebe. Neće biti smak sveta ako bude više kolona na izborima, ali ja za šta sam se zalagao od juna, za to sam i sada", istakao je Jovanović.

(Beta, 10.25.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »