Naslovne strane za petak, 27. oktobar 2023. godine

Beta 27.10.2023

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka, 27. oktobra najviše pišu o poslednjoj rundi pregovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu. 

ALO - "Masakr u Americi", list piše o masovnoj pucnjavi u saveznoj državi Mejn u kojoj je stradalo 18 ljudi, a ranjeno 13.

BLIC - "Čekaju nas tri hladna talasa", dugoročna vremenska prognoza za područje Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI - O nastavku dijaloga Beograda i Prištine u tekstu "Evropa za dijalog, ZSO još u magli". Pod naslovom "Računi za struju niži za crvenu" o pomoći države penzionerima sa najnižim primanjima. 

DANAS - O dogovoru stranaka proevropske opozicije za beogradske izbore u tekstu "Vladimir Obradović kandidat za Beograd". Pod naslovom "Srbija plaća neke od najviših kamata u Evropi" list piše da će naredne godine samo za otplatu kamata na javni dug država morati da plati 1,5 milijardi evra. 

INFORMER - Poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa sastanka u Briselu "Vučić: Ne prihvatamo nezavisnost Kosova!" "Niža cena struje za penzionere", list piše o odlici Vlade Srbije da penzionerima čije su penzije manje od 22.000 dinara, račun za struju bude 1.000 dinara manji.

KURIR - Pod naslovom "Pomak" o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu sa Šolcom, Makronom, Mišelom i Melonijevom. 

NOVA - O posledicama usvajanja medijskih zakona po odnose Srbije sa EU pod naslovom "Vlast žrtvuje evropski put Srbije zbog Telekoma".

POLITIKA - "Pristupanje BRIKS-u ne ukida saradnju sa EU", kaže za list potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović. "Ostajemo u većinskom državnom vlasništvu", kaže generalni direktor fabrike Zastava oružje, Saša Milošević.

SRPSKI TELEGRAF - Pod naslovom "Operacija 17. decembar" list navodi da je pred izbore u Srbiji povećan broj "špijuna" u zemlji i regionu.

(Beta, 10.27.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »