Lazović za Betu: Rešićemo tri velike krize

Beta 08.11.2023

Prvi na listi "Srbija protiv nasilja" za vanredne parlamentarne izbore Radomir Lazović je danas izrazio uverenje da će ta koalicija i građani uspeti da se izbore za državu bez nasilja, kao i sa "tri velike krize " - inflacijom, poskupljenjima i korupcijom.

On je, posle predaje te liste Republičkoj izbornoj komisiji (RIK), u izjavi agenciji Beta pozvao građane da se uključe u kampanju i kontrolu izbora, zakazanih za 17. decembar.

"Velika je čast, ali bolje je reći odgovornost biti prvi na listi... i to smatram potvrdom svega onog što su Zeleno levi front i pokret Ne davimo Beograd radili u prethodnom periodu", rekao je Lazović.

Smatra da će parlamentara lista "Srbija protiv nasilja" uspeti da se izbori sa , kako je kazao, "tri velike krize koje okružuju sve građane Srbije".

Prema njegovim rečima, tu su ogromna poskupljenja, posebno prehrambenih poizvoda i inflacija, "kriminalizacija društva i korupcija i sve ono što se vidi na svakom ćošku" i borba protiv nasilja.

"Kada dođemo na vlast, prvo ćemo ispuniti su zahteve protesta 'Sbija protiv nasilja'", rekao je Lazović, kopredsednik stranke Zeleno levi front koji je prerastao pokret Ne davimo Beograd.

Ocenio je i da u Beogradu postoji velika šansa za promenama, te izrazio zadovoljstvo što je njegov stranački kolega Dobrica Veselinović kandidat za zamenik gradonačelnika.

Smatra i da će Veslinović i kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradovićem doneti "jednu potpuno novu sliku Beograda".

Na listi "Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić" su imena kandidata Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Ekološkog ustanka, Zeleno-levog fronta, stranke Srbije centar, stranke Zajedno, Građanske demokratske partije, Rumunske partije i pokreta Novo lice Srbije.

(Beta, 11.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »