Vučić: Po istraživanjima, SNS ima prednost nad opozicijom i u Beogradu

Beta 18.11.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da, po istraživanjama, vlast ima prednost nad opozicijom i u Beogradu, za razliku od pre pet meseci.

On je za televiziju Pink kazao da je, pre pet meseci opozicija bila u Beogradu u prednosti za deset indeksnih poena ali da, kako je kazao, "sada su iza nas".

"Sada su u Beogradu iza nas a u Srbiji i da ne govorim", rekao je Vučić, čiji ime je na izbornim listama koalicije oko Srpske napredne stranke.

Ocenio je i da se opoziciona kampanja svodi na dve stvari, kako je kazao, mržnju prema njemu i njegovoj porodici i zaštitu poslovnih interesa Dragana Šolaka i Dragana Đilasa.

Dodao da su, po istraživanjima sve opozicione liste, a "najviše njihova (Srbija protiv nasilja) u padu", osim "jedne male" koja je u usponu, ali nije naveo o kojoj se izbornoj listi radi.

Napomenuo je i da su, po istraživanjima, i "desničarske liste u padu".

"Žao mi je što se ne bave poltikom na ozbiljniji način... to što rade su prazne priče za njihova 'četiri zida' u kojima mogu da se junače", kazao je on.

Rekao je i da se na izborima 17. decembra bira budućnost države.

Ponovio je da će 2027. godine prosečna plata u Srbiji biti 1.400 evra a penzija 650 evra. On je najavio da će za desetak dana biti objavljena "impresivna lista" ljudi koji smatraju da "Srbija ne sme da stane". Za televiziju Pink, Vučić je kazao da će na toj listi biti naučnici, sportisti i mnoge druge ugledne ličnosti koje se, kako je naveo, zalažu za pristojnu Srbiju i da država nastavi da se razvija.

Vučić je ocenio i da inicijativa "ProGlas", "nije prošla nikako".

Smatra i da, s obzirom na neke od onih koji su je pokrenuli inicijativu ProGlas, poput sudije Miodraga Majića i glumca Drana Bjelogrlića, bolje bilo da je nisu ni pokretali.

(Beta, 11.18.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »