Jakšić (SRS): U ekologiju se ulažu mrvice

Beta 22.11.2023

Prvi sa izborne liste "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka" za predstojeće pokrajinske izbore Đurađ Jakšić ocenio je da su zbog nebrige, nemara i vrlo skromnog ulaganja u zaštitu životne sredine, rezultati u ovoj oblasti katastrofalni, a  Vojvodina je danas crna ekološka tačka u Srbiji što iz korena mora da se menja.

Kako je istakao na konferenciji za novinare, za ekologiju se izdvajaju mizerna sredstva, "mrvice iz pokrajinskog budžeta", zbog čega je ta oblast jedna od ključnih tačaka programa SRS.

Prioritet je, naveo je Jakšić, izgradnja magistralnog vodovoda i rešavanje problema vodosnabdevanja, u prvom redu, severnog i srednjeg Banata.

"U preko 100 gradova, opština i sela na prostoru Pokrajine, gde živi gotovo 800 hiljada ljudi, nivo arsena u vodi je veći od dozvoljenog", upozorio je on.

Jakšić je dodao i da je svega 40 odsto domaćinstava povezano na kanalizacionu mrežu, dok ostali i dalje, prazne septičke jame.

"Apsolutni prioritet mora biti ispravna voda za piće, pošumljavanje, izgradnja kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda i rešavanje problema sa odlaganjem otpada", poručio je prvi na listi SRS za pokrajinske izbore.

(Beta, 11.22.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »