Nastavljaju se sramni napadi! Tzv. Kosovo prijavilo Srbiju zbog "veseli se srpski rode" Naša zemlja i Novak na udaru zbog pesme!

Kurir 24.11.2023
Nastavljaju se sramni napadi! Tzv. Kosovo prijavilo Srbiju zbog "veseli se srpski rode" Naša zemlja i Novak na udaru zbog…

Teniski savez nepostojeće države Kosovo reagovao zbog pesme uz koju je srpski tim zaigrao na Dejvis kupu u Malagi. "Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu.

Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo", navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova. Here comes Team Serbia! 🇷🇸 #DavisCupFinals | @TSSRBIJE pic.twitter.com/e9cwYq2abm — Davis Cup (@DavisCup) November 23, 2023 Dalje se navodi da će u koordinaciji sa državnim institucijama podneti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF), Međunarodnom olimpijskom komintetu (MOK) i drugim relevantnim institucijama.

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »