Naslovne strane za petak 1. decembar

Beta 01.12.2023

Beogradske dnevne novine u izdanjima za petak, 1. decembar, pišu na prvim stranama o preminulom američkom diplomati Henriju Kisindžeru, državnom sekretaru u administraciji predsednika Ričarda Niksona i Džeralda Forda. Novine upozoravaju i da veliki kašalj hara Srbijom i regionom.

KURIR - Pod naslovom "Kraj ere" list piše o smrti američkog diplomate Henrija Kisindžera.

NOVA - Tužiteljka Bojana Savović o sistemskoj korupciji i drugim pravosudnim izazovima "Nije sve stvar prava, nešto je i obraza i morala". List piše i da poznati niški kardiohirurg Dragan Milić zbog svojih stavova trpi pritiske i ucene.

ALO - List piše da je država izdvojila 33 milijarde dinara za jednokratnu pomoć penzionerima "Svim penzionerima uplaćeno 20.000". "Lavrov: Srbiji su oteli Kosovo bez referenduma", piše list.

BLIC - "Zamišljam ga kako nasmejan izlazi iz škole", ispovest majke Andrije Čikića, dečaka ubijenog u "Ribnikaru". List piše - povratak nekad iskorenjene bolesti "Veliki kašalj hara Srbijom i regionom".

VEČERENJE NOVOSTI - "Probni balon za formiranje kosovske crkve", samozvani pravoslavni sveštenik iz Albanije upao u hram Svetog arhangela Mihaila u Podujevu. List piše i da su banke u Srbiji otpisale 2,9 milijardi dinara dugovanja sa "mrtvih računa".

DANAS - "Mladi su zgroženi politikom u celini", Poruka maturanta Treće beogradske gimnazije da vlast neće moći da glasove mladih kupi sa 10.000 dinara. List piše i da kol-centar naprednjaka, odakle vladajuća stranka skuplja kapilarne glasove i dalje radi i nakon pisanja CINS-a .

INFORMER - O daljim ulaganjima u saobraćajnu infrastrukturu "Vučić: Autoput do Požege biće završen do juna 2024". Sergej Lavrov izjavio "Agresija na Srbiju uništila Evropu", piše list.

POLITIKA - "Bezbednost građana je najvažnija", kaže u intervjuu v.d. predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor. List prenosi i izjavu ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova iz Skoplja sa samita OEBS-a koji je rekao da je "propuštena prilika za dijalog SAD u Rusije".

SRPSKI TELEGRAF - O jednokratnoj novčanoj pomoći za penzionere u Srbiji "Najstarijima leglo po 20.000 dinara".

(Beta, 12.01.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »