SNP Nenada Popovića nastupa samostalno u Vladičinom Hanu

Beta 01.12.2023

 Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izjavio je da će na predstojećim lokalnim izborima u Vladičinom Hanu ta stranka izaći samostalno, saopštila je danas SNP.

On je kazao da SNP na tim izborima izlazi sa listom "Dr Nenad Popović – Domaćinski za Vladičin Han“ čiji je nosilac Biljana Kostić, piše u saopštenju.

Popović i Kostić, koja je kandidat za predsednika opštine, razgovarali su sa građanima u Vladičinom Hanu, a posetili su i štand SNP i gradsku pijacu.

U saopštenju piše da su kroz razgovor o problemima, domaćini i mladi poljoprivrednici izrazili podršku listi "Dr Nenad Popović – Domaćinski za Vladičin Han".

Iako uspevaju da šire zasade i obim poslovanja, veliki broj njih suočava se sa nedostatka asfalta do kuće ili lošim infrastrukturnim uslovima na pijaci što im otežava posao, prenela je SNP,

U politici SNP, i radu sugrađanke Biljane Kostić, prepoznali su, kako je saopšteno, brigu za srpsko selo i šansu da sa predstavnicima vlasti sarađuju u rešavanju problema.

"Pojačanom podrškom poljoprivrednicima, kroz lakši pristup subvencijama i unapređenjem lokalne infrastrukture, osiguravamo da ostanu na zemlji svojih predaka" kazao je Popović.

Prema njhegovim rečima, SNP želi da očuva srpska ognjišta i sprečimo napuštanje domova na jugu Srbije.

"Put kojim idemo je put odgovorne politike, zasnovane na očuvanju tradicionalnih vrednosti srpskog naroda.'' rekao je Popović.

Na kraju posete, domaćin Miloš Stanković je dočekao Popovića na imanju u Poljani kod Vladičinog Hana, gde se, sa višečlanom porodicom, bavi poljoprivredom i uzgojem malina.

Sastanku su prisustvovala još tri poljoprivredna proizvođača, Dragan Stanković, Veljko Stoiljković i Zoran Arsić, koji proizvode godišnje približno po deset tona malina.

SNP je navela i da je podrška seoskim domaćinstvima i porodicama na selu ključna za opstanak  sela i dalji razvoj poljoprivrede kao stuba rasta srpske privrede.

(Beta, 12.01.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »