Naslovne strane za subotu, 13. januar 2024. godine

Beta 13.01.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu 13. januar pišu o napadu SAD i Velike Britanije na Hute u Jemenu, o naoružavanju kosovske vojske američkim raketama i o obaveznom vojnom roku.

BLIC - "Delfini stali u polufinalu", vaterpolo reprezentacija Srbije poražena od Mađarske nakon izvođenja peteraca. List piše i da Bliski Istok ključa nakon napada Amerike i Velike Britanije na položaje Huta u Jemenu.

VEČERNJE NOVOSTI - "Nemačka u maju ubacuje lažnu državu u Savet Evrope", plan za Kosovo je da dobije članstvo po ubrzanoj proceduri pre izbora za parlament EU, piše list. Novosti pišu i o kašnjenju aviona na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" za koja su krivi francuski vlasnici aerodroma, što je navodno utvrđeno vanrednom kontrolom.

DANAS - "Vlast ne može pobeći od teške izborne krađe", čak i ako Evropski parlament zaista ne bude raspravljao o izborima u Srbiji, piše list. List piše i da su najozbiljniji kandidati da zamene Vladimira Orlića na mestu predsednika Skupštine Srbije, funkcioneri SNS Ana Brnabić i Nikola Selaković.

INFORMER - "Kurti tera Srbe u vojsku Kosova" piše list o uvođenju obaveznog vojnog roka na Kosovu. "Ameri opet seju bombe" o bombardovanju Jemena.

KURIR - Pod naslovom "Priština se ubrzano naoružava - Pretnja" list piše o kupovini američkih raketa. "Udar" - SAD i Engleska napale položaje Huta u Jemenu, piše list.

POLITIKA - "Izrael u Hagu optužio Hamas za genocid", po tužbi Južnoafričke Republike za genocid nad Palestincima u Gazi, pred Tribunalom u Hagu se izjasnila država Izrael. List piše i da na Beogradski univerzitet dolazi kreator veštačke inteligencije.

NOVA - "Vučić i SNS lobiraju da se ublaži izveštaj o krađi izbora", vlast pritiska međunarodne aktere da konačan izveštaj ODIHR ne sadrži sve izborne nepravilnosti, piše list. Nova piše i kako su naprednjaci pokušali da "vrbuju" odbornike POKS, navodeći da su im prvo nudili nameštenja, a onda pretili otkazima.

ALO - O naoružavanju kosovske vojske: "Opasne rakete u rukama fanatika", piše list.

SRPSKI TELEGRAF - "Hrvati kopiraju Vučića i za vojsku" piše list o obaveznom vojnom roku u Hrvatskoj. SAD ostavlja na cedilu Ukrajinu: "Pola EU se sprema za rat sa Rusijom", piše list.

(Beta, 01.13.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »