Milivojević (DS) : Da je Oliver živ, ne bi bilo kosovskih tablica

Beta 16.01.2024

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da ne bi bilo kosovskih tablica na automobilima da je još živ lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija i pravda" Oliver Ivanović.

Milivojević je na obeležavanju šeste godišnjice Ivanovićevog ubistva rekao novinarima da će taj događaj biti rasvetljen "kada u Srbiji dođe vreme pravde", preneo je portal KoSSev.

"Nalazimo se na mestu gde nevina krv, nevinog čoveka šest godina vapi za pravdom. Oliver je verovao u slobodu, demokratiju i pravdu, ali smo danas daleko od slobodnog i demokratskog društva", kazao je Milivojević.

Dodao je da su nalogodavci ubistva isti ljudi koji su doneli "propagandni spot na televiziju Pink i televiziju Most četiri meseca pre ubistva" i da je opozicija tražila formiranje anketnog odbora koji bi ispitao taj slučaj, ali da vlast to nije odobrila.

Milivojević je kazao da je Nemačka demantovala izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislava Gašića da ubicu Olivera Ivanovića kriju nemačke vlasti i da to znači "da su srpski organi bezbednosti i policija šest godina vodili istragu u pogrešnom pravcu".

(Beta, 01.16.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »