Naslovne strane za subotu, 10. februar 2024. godine

Beta 10.02.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 10. februar pišu o reagovanjima na Rezoluciju o Srbiji Evropskog parlamenta u kojoj se traži međunarodna istraga povodom navoda o nepravilnostima na decembarskim izborima, o sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu i o drugim temama.

VEČERNJE NOVOSTI - "Naša mala pobeda uz infuziju za Rezoluciju 1244", izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom njegovog obraćanja na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu.

BLIC - List piše da nakon sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kosovskog premijera Aljbina Kurtija kritikuju svetske sile: "Protiv njega zapad, Rusija i Kina".

DANAS - Izjava predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca povodom usvajanja Rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji "Tražimo da EU merama protiv Vučića ne kažnjava građane". "Srbija na klackalici", o Rezoluciji EP u kojoj se traži međunarodna istraga o sprovođenju decembarskih izbora u Srbiji. List piše o reakcijama na vanrednu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu "Poruka većine je da je rešenje problema Kosova u Briselu".

INFORMER - "Vučić razbio Kurtija", piše list o sednici Saveta bezbednosti UN. List prenosi izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina "Srbi su nam braća", iz intervjua koji je dao Takeru Karlsonu.

KURIR - Ruski predsednik Vladimir Putin poručio "Rusija spremna na pregovore". O sednici Saveta bezbednosti UN pod naslovom "Pobeda u tri čina".

NOVA - List piše da je za sinovima kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića raspisana poternica zbog njihove umešanosti u prostituciju "Braća Panić napustila Srbiju par sati pre hapšenja". Intervju sa predsednikom Nove demokratske stranke Srbije Milošem Jovanovićem "Protesti ako se uz preletače formira vlast u Beogradu". List piše da je predsednik Srbije sednicu Saveta bezbednosti UN koristio za spas svog rejtinga: "Vučić proglasio pobedu koju je samo on video".

POLITIKA - Reagovanja na sednicu Saveta bezbednosti UN "Ceo svet je čuo istinu o stradanju Srba na Kosmetu". Povodom četvrt veka pregovora između srpskih vlasti i albanskih predstavnika sa Kosova u francuskom Rambujeu: "Da li je mogao da izbije mir".

SRPSKI TELEGRAF - O intervjuu Takera Karlsona sa predsednikom Rusije, list piše u tekstu "Voditelja hoće da uhapse zbog Putina". List prenosi i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je na sednici Saveta bezbednosti UN poručio "Jednu otadžbinu imamo".

ALO - Pod naslovom "Bravo, Vučiću!", list piše o sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj je tema bila situacija na Kosovu i Metohiji. "Delfini na Olimpijskim igrama", o plasmanu vaterpolo reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, čime su obezbedili put za OI u Parizu.

(Beta, 02.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »