Ekipa PTT Beograd osvojila drugi Pošta šah kup

Beta 27.02.2024

Pošta Srbije objavila je danas da je na drugom Pošta šah kupu najbolja bila ekipa Šahovskog kluba PTT Beograd koja je u finalu pobedila tim Šapca sa 2:1.

Drugi Pošta kup održan je 24. februara u prostorijama Šahovskog kluba PTT Beograd pod pokroviteljstvom v. d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića.

Predsednik Šahovskog kluba PTT Beograd Srđan Smiljković kazao je da je iza kluba period velikih uspeha, jer je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji postao prvoligaš i to bez izgubljenog meča.

"Naredni turnir planiramo za kraj maja i on će biti posvećen našem dugogodišnjem članu, predsedniku i kapitenu, preminulom Draganu Nedeljkoviću2, kazao je Smiljković.

Turnir je otvorila Alisa Marić, proslavljeni srpski velemajstor.

Takmičenje je okupilo 12 sekcija Šahovskog kluba PTT Beograd iz radnih jedinica Pošte Srbije, a ekipe su bile podeljene u dve grupe iz kojih su se najbolje plasirale direktno u finale.

Igralo se na tri table, a tempo je bio 15 minuta po igraču.

Kako je navedeno, rezultat za prvo mesto  Šahovski klub PTT – Šabac je bio 2:1, za treće mesto: Beograd – Kraljevo 2,5:0,5, za peto mesto Zaječar – Kragujevac 2:1, za sedmo mesto Niš – Sremska Mitrovica 2:1, za deveto mesto Čačak 2 – Kruševac 1,5:1,5 (Kruševac je pobedio zbog boljih dodatnih merila), a za jedanaesto mesto Vranje – Čačak 1 3:0.

Predsednik Šahovskog kluba PTT Beograd Srđan Smiljković na kraju turnira uručio pehare kapitenima tri najbolja tima, a svi učesnici turnira dobili su plakete, objavila je Pošta Srbije.

(Beta, 02.27.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »