Naslovne strane za četvrtak 29. februar

Beta 29.02.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 29. februar 2024, pišu o samitu "Ukrajina - Jugoistočna Evropa" u Tirani, izveštaju ODIHR o izborima u Srbiji, kao i o tome da li će do 3. marta biti formirana većina u Skupštini grada Beograda, ili će se ići na nove izbore.

ALO - "Pet piva i ode auto", o primeni novih odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa samita u Tirani "Kosovo za nas nikad neće biti država".

BLIC - "Traže metal detektore u školama", nakon novih incidenata u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i "Heroj Janko Čmelik" u Staroj Pazovi. "Odluka o izborima 3. marta", o formiranju većine u Skupštini grada Beograda.

VEČERNJE NOVOSTI - "Pobeda Srbije u Tirani: Izbačene sankcije Rusiji i 'država' Kosovo", o samitu "Ukrajina - Jugoistočna Evropa". List prenosi izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić o izveštaju ODIHR "Tačka na laži o izbornoj prevari".

DANAS - Predstavnici opozicije premijerkine ocenjuju izjave o izveštaju ODIHR: "Jeftin alibi Ane Brnabić za domaću upotrebu". "Žitište primer za 'Belu knjigu' o izbornoj krađi", piše list. O izgradnji Nacionalnog stadiona, u tekstu "Sve će to prekriti lex specialis".

INFORMER - "OEBS: Izbori su bili pošteni", o izveštaju ODIHR. List prenosi izjavu portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove "Srbi su uvek na pravoj strani istorije".

KURIR - List piše o izjavi Ane Brnabić u vezi sa formiranjem vlasti u glavnom gradu "Većinu u Beogradu imamo, ogroman pritisak da se vlast formira". "Jedemo sir koji nije sir, pijemo lažnu kafu i rakiju", o prevarama potrošača.

NOVA - Pod naslovom "Trka sa vremenom", list piše o tome da li preporuke ODIHR-a mogu da se usvoje na vreme, ukoliko novi beogradski izbori budu održani 28. aprila. O hapšenju predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, u tekstu "Izjava ministra, medijska hajka, pa onda hapšenje".

POLITIKA - "Zvicer, Belivuk i Šarić terete se i za ubistva škaljaraca u Grčkoj", piše list. "Nema sankcija Rusiji, ni državnosti tzv. Kosova", o zahtevu Srbije za izmene u tekstu deklaracije iz Tirane.

SRPSKI TELEGRAF - Predsednik Srbije se junački izborio u Tirani, piše list o samitu u glavnom gradu Albanije. "Srpski dobrovoljci podeljeni o dva tabora", o ulozi srpskih državljana koji ratuju na strani Rusije.

(Beta, 02.29.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »