Šapić: Predstojeći izbori imaju referendumski značaj

Beta 02.03.2024

 Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić (SNS) je danas rekao da su predstojeći lokalni izbori u Srbiji i novi izbori u Beogradu izuzetno važni i da se tiču "opstanka čitavog našeg društva".

Kosntaovao je da opozicija i koalicija SNS "Srbija ne sme da stane" imaju dva potpuno različita pristupa politici, ekonomiji, narodu - svemu.

"Od uvođenja višestranačja nije bilo važnijih izbora od ovih. Iako je reč o lokalnim izborima, ovoga puta glavna tema neće biti infrastruktura i infrastrukturni projekti, već će se odlučivati u kojem pravcu će ići Srbija" - istakao je Šapić.

Rekao je "da je bukvalno reč o referendumskim izborima" jer se "bira između onih koji brane Srbiju, i onih koji su spremni da najznačajnija nacionalna pitanja reše u jednom minutu".

Šapić je rekao da će predstavnici koalicije SNS "Srbija ne sme da stane" u ponedeljak otići na konsultacije s predsednikom Srbije aleksandrom Vučićem o izobra mandatra nove vlade.

"Saopštićemo mu da imamo većinu za formiranje vlade i da može da nam dodeli mandat da bi se krenulo u realizaciju" - zaključio je Šapić.

Šapić je ranije izjavio da je Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) danas odlučilo da se ide na nove izbore u Beogradu i da već sutra, u nedelju, kreću u kampanju. Najavio je da će koalicija SNS na izbore izaći u "što širem frontu, u velikom pokretu" svih koji smatraju da se "vodila politika napretka za Beograd".

(Beta, 03.02.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »