Naslovne strane za četvrtak 7. mart

Beta 07.03.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka, 7. marta, pišu o odluci Predsedništva Srpske napredne strane (SNS) o kandidatima za predsednika Skupštine Srbije i gradonačelnika Beograda, o izborima u Srbiji i drugim temama.

DANAS - "SNS će na gradskim izborima nametati nacionalne teme", o kampanji SNS-a za beogradske izbore. "Vučić je opet u kampanji protivno Ustavu i zakonu", izjava sudije Apelacionog suda u penziji Sava Đurđića.

ALO - "Ana Brnabić predsednica Skupštine", njena kandidatura saopštena nakon sednice Predsedništva SNS, piše list. List piše o sahrani dve bebe koje su nađene mrtve u Novom Sadu, a čiji su roditelji izvršili samoubistvo.

BLIC - "Ana Brnabić nova predsednica Skupštine Srbije", o predloženim kandidatima Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS). "Opozicija traži novog kandidata za gradonačelnika", o novim izborima za Beograd.

VEČERNJE NOVOSTI - "Ana vodi Skupštinu, Šapić adut za Beograd", o predloženim kandidatima za predsednika skupštine i gradonačelnika Beograda. "Neće crkvu i nasrću na sveštenike" o napadu na sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Novom Sadu.

INFORMER - Centralni tekst na naslovnoj strani posvećen je izjavi jednog od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Radomira Lazovića koji je kazao da misli da novine "Informer" treba ugasiti. "Pritvor za lažnu zubarku", o ženi koja je imala falsifikovanu diplomu stomatološkog fakulteta i godinama radila u ordinaciji u Beogradu.

KURIR - List piše o odluci da Aleksandar Šapić ostane kandidat za gradonačelnika na narednim beogradskim izborima. U tekstu pod naslovom "Mladi zbog igrica ni sa 16 godina ne znaju lepo da govore", list se bavi štetnim posledicama prekomerne upotrebe telefona i računara.

NOVA - Niko ne istražuje veze bivšeg ministra i šefa Bezbednosno-informativne agencije sa narko-klanom Darka Šarića: "Svi peru ruke od Stefanovića i Parezanovića", piše list. "Kamate bi trebalo da padnu do kraja godine", o predviđanjima bankara na Biznis forumu na Kopaoniku.

POLITIKA - Pod naslovom "Ana Brnabić na čelu Narodne skupštine", list piše o kandidatu SNS-a za predsednika parlamenta. "Kurti ugrožava nastavu u školama i rad bolnice", zabrana dinara na Kosovu i Metohiji na snazi duže od mesec dana.

SRPSKI TELEGRAF - "Tramp pravi novi svet" o rezultatima izbora u Republikanskoj stranci i trijumfu Donalda Trampa koji će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima. List piše da će premijerka Srbije Ana Brnabić uskoro postati predsednica Skupštine.

(Beta, 03.07.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »