Naslovne strane za sredu 13. mart

Beta 13.03.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 13. mart 2024, pišu o porazu Novaka Đokovića u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu, beogradskim izborima i drugim temama.

ALO - "Sramota: Članica SNS brutalno pretučena u centru Beograda", o napadu na aktiviskinju te stranke. "Propao juriš na Rusiju", piše list o događajima u ratu u Ukrajini.

BLIC - "Bilo je ugroženo zdravlje te dece", Centar za socijalni rad u Novom Sadu o "slučaju Mihaljica". List piše i da bi beogradske izbore "mogao da odluči 'treći faktor'".

VEČERNJE NOVOSTI - U tekstu "Prelazna vlada je pusti san Đilasovih", list navodi da kabinet koji zahteva lista "Srbija protiv nasilja" nije ustavno-pravna kategorija. List prenosi i izveštaj obaveštajaca CIA, "Rizici od novog rata na Balkanu". "Pobedio idola sa postera", piše list o pobedi Luke Nardinija i Đokovićevom porazu u Indijan Velsu.

DANAS - "Mural Đinđiću uništen, spomenik ni na vidiku", obeležena godišnjica ubistva prvog demokratskog premijera Srbije, piše list. "RTS vodi sofisticiranu prorusku propagandu", prenosi list analizu istraživačko-izdavačkog centra Demostat o tome kako srpski mediji izveštavaju o ruskoj agresiji na Ukrajinu.

INFORMER - Pod naslovom "Masakr na granici", list piše o ratu u Ukrajini. List piše i o dva napada na aktivistkinje Srppske napredne stranke, za šta optužuje "nasilnike iz opozicije".

KURIR - "Analitičari: Deo opozicije smišlja nove uslove kao izgovor za loš rezultat", o zahtevima liste "Srbija protiv nasilja" za slobodne izbore. "Dečak (13), kod Vršca "sekirom ubio 12 jaganjaca", piše list.

NOVA - "Dačić trguje sa Vučićem oko lokalnih izbora", list piše o navodnim razlozima za odlaganje sednice Skupštine Srbije. "Bušilicom ubio suprugu, a onda skočio sa mosta", o novom femicidu u Novom Sadu.

POLITIKA - "Srpska politika između Pambukovice i Brisela", list piše o predizbornim kampanjama vlasti i opozicije. "Šta Sarajevo želi da postigne u UN rezolucijom o Srebrenici", pita list.

SRPSKI TELEGRAF - O 21. godišnjici ubistva premijera Zorana Đinđića, u tekstu "Misterija krvavog traga na snajperu iz kog je ubijen Đinđić". "Najmoćniji političar Nemačke kod Vučića", o najavljenoj poseti premijera Bavarske Markusa Zedera.

(Beta, 03.13.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »