Ђилас: Крај режима СНС-а је близу, сви ће одговарати

Бета 19.03.2024

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је данас у скупштини Србије да ће године власти коалиције радикала, напредњака и социјалиста изучавати као године срамоте и бешчашћа, али да је крај режима близу.

Он је на почетку говора прочитао песму Наши дани коју је Владислав Петковић Дис написао 1910. године, а која, како каже, данас најбоље описују време пропадања у којем живимо.

"Колико је време страшно, говори то што је за 12 година власти СНС-а у Србији више од милион становника мање, родило се најмање беба, а да је време пропадања показује и највећа инфлација, као и то што нас је Александар Вучић задужио више него Карађорђевићи, Обреновићи, и све власти до сада заједно", рекао је Ђилас.

Осврнуо се на изборну крађу, куповину гласова, пријављивање десетина бирача на лажним бирачким местима, о затворености медија, о РТСу који ћути или срамотно извештавао о протестима родитеља деце убијене у Рибникару.

"И ми и посматрачи из Европе видели смо да су избори били неслободни и не одражавају вољу грађана", рекао је Ђилас и додао да се СНС бахато понаша јер "мисли да јој се може".

Позвао је власт да прихвати предлоге опозиције да се усвоје закони који би помогли грађанима.

"Сви знају да је крај режима СНС-а близу само вама нико није рекао, ја вам кажем крај је близу, спремите се да одговарате за сва злодела која сте починили. Од вас милост нисмо тражили али вама који сте кршили закон нећемо је ни дати. О Ани Брнабић нисам рекао ни реч јер је небитна, као и остали", рекао је Ђилас.

Указао је на говор председника Вучића који је рекао да нико не би гласао за СНС кад он не би био на листи, а они су му аплаудирали.

На крају је питао како је могуће да неко ко ради у државном сектору вози  прескупа кола, купује скупу гардеробу, плаћа школарине од плате и напоменуо да мисли на Андреја Вучића.

(Бета, 03.19.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »