Novi DSS Beograd: Alarmantno stanje u GSP

Beta 20.03.2024

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) u Beogradu ocenio je danas da je "alarmantno stanje" u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) i da to pokazuje i nesreća kada se u ponedelja s autobusa otkačio točak koji povredio jednu a usmrtio drugu ženu.

U saopštenju piše i da se broj nezgoda u kojima su učestvovala vozila gradskog prevoza u poslednje dve godine "zabrinjavajuće povećao".

Ta stranka je ukazala i da je ranije, vozilo na liniji 45, nakon kvara i otkazivanja kočnica uletelo u dečiji park u Zemunu i da se građani na liniji 511 voze, kako je dodala "u potpuno neuslovnim vozilima".

Novi DSS smatra da je zato neophodno da se u upravljanje javnim prevozom ponovo uvede struka, a ne da se, kako je saopšteno,"lošim političkim odlukama urušava, kao do sada".

Potrebna su strateška ulaganja u ceo vozni park, vođenje sa vizijom i poseban osvrt na povećanja položaja i uslova vozača kako bi svima ovaj prevoz bio sigurniji i bolji, dodaje se.

Ta stranka je apelovala na gradske vlasti da "konačno ozbiljno shvate upravljanje javnim prevozom", te ocenila da je " zbog lošeg upravljanja javni prevoz je pao na najniže grane".

Novi DSS je uputio saučešće porodici i prijateljima nastradale žene, nakon što ju je udario točak koji je otpao sa autobusa linije 78 kod Karađorđevog parka.

(Beta, 03.20.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »