Kostreš: Bajatović spinovima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku

Beta 27.03.2024

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je danas da generalni direktor kompanije "Srbijagas" Dušan Bajatović, za koga je naveo da je, "najplaćeniji građanin Srbije", spinovima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku.

Komentarišući izjavu Bajatovića, datu u intervjuu za RIA Novosti, da je NATO blok fašistički jer je bio usmeren "na rasparčavanje Jugoslavije, a sada imaju planove da odvoje Vojvodinu od Srbije", Kostreš je ocenio da su izjave date "ruskim propagandističkim medijima" veoma opasne, i ne mogu doneti ništa dobro građanima Srbije.

"Govoriti o nekakvim planovima za odvajanje Vojvodine je sramotno i samo je Bajatovićev spin zbog fijaska nacionalističkog narativa o odbrani Kosova koji je doveo ne samo do gubitka istog nego i dodatnog urušavanja ugleda Srbije", naveo je Kostreš.

Podsetio je da je Dušan Bajatović bio visoki funkcioner Miloševićevog režima i 1999. godine, kada se Srbija povukla sa Kosova.

"On je i tada 'srbovao' a tuđa deca su se vraćala u kovčezima. Kapitulaciju 1999. godine i gubitak Kosova, Bajatović i njegova družina danas žele da nadomeste šovinističkom 'odbranom' Vojvodine od nekakvog izdvajanja iz Republike Srbije", poručio je Kostreš.

Ocenio je da funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) želi da u Vojvodini napravi novo žarište i time "prikrije pljačku Vojvodine koju sprovodi preko svojih firmi i svoje partije".

(Beta, 03.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »