CKS: Svetski dan zdravlja obeležen u beogradskoj opštini Zemun

Beta 07.04.2024

Svetski dan zdravlja, 7.april, pod ovogodišnjim sloganom "Moje zdravlje, moje pravo" obeležava se danas nizom edukativnih manifestacija u Srbiji.

Crveni krst Srbije (CKS) je saopštio da je organizovao zdravstveno-promotivnu manifestaciju u osnovnoj školi "Lazar Savatić“ na Zemunskom keju u Beogradu.

Na manifestaciji su učestvovali učenici i nastavnici sedam osnovnih i srednjih škola iz Beograda, uključenih u realizaciju projekta "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“.

Učešće su uzeli i volonteri i saradnici Crvenog krsta, predstavnici ministarstava koja su nosioci projekta, kao i Olimpijskog komiteta Srbije.

Predsednik CKS Dragan Radovanović, istakao je da ta organizacija godišnje obuči između 35.000 i 40.000 dece i odraslih veštinama pružanja prve pomoći.

Pozvao je đake da se pridruže velikoj porodici volontera Crvenog krsta jer time, kako je kazao, mogu da pomognu drugome a sebi da daruju veliko zadovoljstvo.

Svetski dan zdravlja (World Health Day) obeležava se širom sveta 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije.

(Beta, 04.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »