Brnabić: Predsedavajući OEBS-u pohvalio spremnost Srbije za saradnju

Beta 10.04.2024

Predsedavajući Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Ijan Borg je spremnost Srbije za saradnju s tom organizacijom danas pohvalio na sastanku s predsednicom Skupštine Anom Brnabić, saopštio je njen kabinet.

Borg, koji je i malteški ministar spoljnih i evropskih poslova i trgovine, ukazao je da je Srbija pokazala "veliku posvećenost" saradnji sa OEBS, uprkos brojnim izazovima.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo što ima priliku da na početku mandata razgovara sa predsedavajućim tako značajne institucije kao što je OEBS.

Navela je da su u parlamentu pre dve godine usvojene ustavne izmene koje jačaju nezavisnost pravosuđa i da je u tome pomoć OEBS bila "više nego dragocena", piše u saopštenju.

Brnabić je obavestila Borga da je sve parlamentarne stranke pozvala da sutra dođu na još jednu rundu razgovora o primeni preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kojoj će prisustvovati i predstavnici civilnog sektora, međunarodnih partnera Srbije i Misije OEBS u Srbiji.

(Beta, 04.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »