Naslovne strane za sredu 17. april

Beta pre 13 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 17. april 2024. godine, pišu o uključivanju Ohridskog sporazuma u pristupne pregovore Evropskoj uniji, o preporuci da Kosovo postane članica Saveta Evrope, o beogradskim izborima i o drugim temama.

ALO - List piše o kritikama koje je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas uputio nekadašnjem predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću. "Pune ruke posla za Hitnu zbog promene vremena" o pogoršanju zdravstvenog stanja hroničnih bolesnika.

BLIC - "Srbija između kompromisa i bojkota", o sastancima vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uoči novih beogradskih izbora. "Manje učenika u odeljenju, teže do upisa u srednje škole", o novim pravilima u obrazovanju koja stupaju na snagu 1. septembra.

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Veliko zgušnjavanje", list piše o rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici, ulasku Kosova u Savet Evrope i uključivanju Ohridskog sporazuma u pristupne pregovore Srbije Evropskoj uniji.

DANAS - "Sukob Vučića i Gašića koči podelu ministarstava", navodi list. "Umesto ostavke zbog plagijata - napredovali", o visokim funkcionerima vlasti koji su optuženi za falsifikovaje doktorata. Sudija Vrhovnog suda u penziji Zoran Ivošević navodi za list "Opoziv raspisanih izbora bio bi pravno opravdan".

INFORMER - List prenosi izjavu predsednika Srbije "Vučić: Moćnici žele sukob na Balkanu". "Zelenski traži od NATO da počne treći svetski rat" o navodnim zahtevima ukrajinskog predsednika.

KURIR - List piše o potencijalnim kadrovskim rešenjima u novoj vladi "Selakoviću kultura, Zukorliću ljudska prava, Vulin se vraća u socijalu, među povratnicima i Ružić?". List prenosi izjavu predsednika Srbije iz Mostara "Drugu otadžbinu nemamo".

NOVA - "Opozicija traži izbore na jesen", piše list. "Dogovor iz Ohrida obaveza Srbije na putu ka EU", o Poglavlju 35. O preduzeću Beogradski metro i voz u tekstu "Milion evra ode na plate, a metroa ni na vidiku".

POLITIKA - "Beograd nastavlja borbu protiv gaženja pravde", o usvojenoj preporuci da Kosovo postane članica Saveta Evrope. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Svaki deo našeg naroda podjednako nam je važan".

SRPSKI TELEGRAF - List piše o roditeljima dvogodišnje devojčice Danke ilić za čijim telom se još uvek traga.

(Beta, 04.17.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »