Šapić: Voleo bih da kao gradonačelnik Beograda prisustvujem otvaranju prve linije metroa

Beta pre 12 dana

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić kazao je da bi voleo da prisutvuje otvaranju prve linije metroa 2028. godine u svojstvu gradonačelnika.

Šapić je u intervjuu za dnevni list Alo kazao da izgradnja tog projekta "ide po planu" i dodao da ako dođe do kašnjenja od nekoliko meseci ne treba na to obraćati mnogo pažnje.

"Metro je jedan od najvećih ako ne i najveći kapitalni infrastrukturni projekat u poslednjih 50 godina. I to nije samo beogradski projekat, to je srpska stvar", naveo je on.

Upitan kakav je njegov odnos sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Šapić je kazao da nije tačno da među njima postoji sukom.

"Nikada se nismo posvađali. Ne mislimo o svemu isto, jer bi u tom slučaju ja bio njegov politički klon. Ali zaista nismo imali nijednu čak ni neprijatnu situaciju. Postoje stvari kojima se ja bavim i u koje se on nikada nije mešao, a takvih je 99 odsto stvari. Znao sam ja da ga okrenem, da pitam šta misli o nečemu. On nikada nije zvao da insistira na bilo čemu", izjavio je predsednik Privremenog organa Beograda.

On je ocenio da ne diskredituje ljude koji pripadaju LGBT+ populaciji i da je Beograd učinio sve da oni mogu da organizuju Paradu ponosa, ali da su "jasno postavljene granice preko kojih se ne ide".

(Beta, 04.21.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »