Đilas (SSP): Nećemo građane pozivati na bojkot izbora

Beta pre 10 dana

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je danas da građane neće pozivati na bojkot predstojećih izbora.

On je za list Nova rekao da je većina odbora te stranke donela odluku da ne učestvuju na izborima u svojim opštinama i gradovima i naveo da SSP bojkotuje izbore u Beogradu, jer se tu "već dogodila izborna krađa" i, kako je ukazao, biće "opet pokradeni".

Govoreći o tome zašto se ne bojkotuju i lokalni izbori, kazao da se izbori u prestonici ponavljaju jer se dogodila "krađa" i da je neprihvatljivo da se izbori ponavljaju pod istim uslovima, jer to znači "da će opet biti pokradeni".

"U ostalim opštinama izbori se dešavaju prvi put posle četiri godine. Apsolutno sam siguran da bez promene izbornih uslova ne možemo da pobedimo režim Aleksandra Vučića", rekao je on.

Dodao je i da većina odbora SSP-a neće izaći na lokalne izbore, te da su Pančevo, Čačak, Vršac, Vrbas, Niš i Jagodina već doneli takvu odluku.

Kako je rekao, od 88 opština i gradova, u kojima će se 2. juna održavati izbori, odbori SSP-a će izaći u manje od deset.

Govoreći o izbornoj koaliciji "Srbija protiv nasilja", u kojoj je SSP, rekao je da bi ona postojala da su se svi držali onoga što su govorili i potpisali, ali i da je siguran da bi bili lokalni izbori "na jesen u drugačijim uslovima", a vrlo brzo i vanredni parlamentarni izbori, da su ostali jedinstveni.

Upitan o isključenju poslanika Pokreta slobodnih građana (PSG) i njegovog predsednika Pavla Grbovića iz poslaničkog kluba PSS, Đilas je rekao da su pre skoro dva meseca obavestili kolege iz PSG-a da ne mogu da budu u istom poslaničkom klubu, jer su za predsednika Izvršnog odbora stranke izabrali Predraga Miletića.

"Gospodin Miletić je bio savetnik kosovskog premijera Aljbina Kurtija, a pre toga deo organizacije Aleksandra Šapića. Takva ličnost SSP-u nije prihvatljiva za saradnju koja podrazumeva zajednički poslanički klub", kazao je Đilas.

(Beta, 04.26.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »