PSG: Nova vlada pokazuje da SNS i SPS prestaju da i nominalno budu na evropskom putu

Beta pre 20 dana

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da sastav nove Vlade Srbije, koji je predložio mandatar Miloš Vučević, pokazuje da Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) prestaju da i nominalno budu na evropskom putu, zbog čega će njihovi poslanici glasati protiv izbvora takve vlade.

PSG je naveo da sastav nove Vlade Srbije pokazuje da SNS i SPS "nameravaju sprovođenje politike njihovih osnivača Miloševića i Šešelja - potpunu međunarodnu izolaciju Srbije, sukobe u regionu, vezivanje za Rusiju i uvođenje zabrana na sve građanske slobode".

"Ova vlada može se nazvati i vladom za sprovođenje projekta 'srpskog sveta', jer predlogom izbora Aleksandra Vulina, Milice Đurđević Stamenkovski, Nenada Popovića i Zlatibora Lončara za nove ministre jasno se šalje poruka da će ova vlada isključivo zastupati interese Rusije u Evropi i biti faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu", navodi PSG.

U saopštenju se navodi i da je predloženi kabinet i "vlada službi bezbednosti, koji su za svoj rad dobijali i ordenje Rusije, jer najmanje pet ministara iz ovog predloga je bilo na čelu BIA, koordinacije službi bezbednosti ili je povezivano sa radom za bezbednosne agencije".

(Beta, 04.30.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »