Ministar Đurić ugostio studente američkog univerziteta Harvard

Beta pre 24 dana

Šef srpske diplomatije Marko Đurić danas je u Ministarstvu spoljnih poslova ugostio 50 studenata master i doktorskih studija američkog Univerziteta Harvard.

"Dolazite u trenutku kada se o našoj zemlji govori u superlativima. Uz čvrsto i jasno opredeljenje ka članstvu u EU i daljem snaženju svog međunarodnog imidža na temelju konkretnih rezultata, zasluga i uspeha, Srbija suvereno predvodi region po pitanju ekonomskog i infrastrukturnog razvoja", rekao je Đurić, saopštilo je ministarstvo.

Ministar Đurić je ocenio da su studijske posete značajne, ne samo za predstavljanje političke i ekonomske situacije u Srbiji, prioriteta na spoljnopolitičkom i unutrašnjem planu, već i planova i aktivnosti u narednom periodu, posebno u oblastima IT industrije, privrede, biotehnologije i veštačke inteligencije.

Studijsko putovanje studenata sa Harvarda ostvaruje se drugi put u okviru programa "Balkan trek", i okuplja učesnike iz više od 20 zemalja sa svih kontinenata osim afričkog, među kojima su najbrojniji studenti iz SAD, Kine i Indije.

Studenti će posle Srbije posetiti Crnu Goru i Albaniju.

(Beta, 05.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »