Naslovne strane za subotu. 18. maj 2024. godine

Beta pre 21 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 18. maj pišu o lokalnim izborima koji će se održati 2. juna, o izmenama krivičnog zakona koje će doneti veće kazne za napade na prosvetne radnike, i o drugim temama.

BLIC - List piše o mogućim kaznama nakon izmene krivičnog zakona "Ako đak napadne nastavnika, mami i tati krivična?". "Direktorka rekla da dečak ubica nije bio meta vršnjačkog nasilja", izveštaj sa nastavka suđenja u slučaju masovnog ubistva koje se prošle godine dogodilo u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

VEČERNJE NOVOSTI - "Donećemo rezoluciju o zločinima Nemaca i ustaša nad Srbima", najava nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

DANAS - List piše o istraživanjima koja pokazuju da će zbog bojkota dela opozicije na lokalnim izborima 2. juna biti manja izlaznost "Konfuzna opozicija zbunjuje glasače". "Zaštita od nasilnih đaka samo za nastavnike u srednjim školama", o promenama koje donose izmene krivičnog zakona.

NOVA - Intervju sa liderom pokreta "Kreni-Promeni" Savom Manojlovićem "Kandidovao sam se da u najtežem trenutku pobedimo u Beogradu". List piše da je mandatar za sastav hrvatske vlade Andrej Plenković predstavio kabinet u parlamentu "Desničarima tri resora u novoj vladi Hrvatske".

POLITIKA - "Tražićemo rezoluciju o genocidu Nemaca i ustaša nad Srbima", o sastanku predsednika Vučića, patrijarha Porfirija i Milorada Dodika. "Vučević: Najbrže razvijamo infrastrukturu duž 'Pojasa i puta'", najavljuje premijer Srbije.

(Beta, 05.18.2024)

Izbori »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »