Naslovne strane za nedelju, 19. maj 2024. godine

Beta pre 14 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za nedelju, 19. maj pišu o najavljenom usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, o upotrebi rodno osetljivog jezika u Srbiji, kao i o drugim temama.

BLIC - List piše da je obavezna upotreba rodno osetljivog jezika opet odložena: "Stop za vatrogaskinje, vodičice i atašeice".

VEČERNJE NOVOSTI - Intervju sa ministarkom pravde Majom Popović "Veće kazne nasilnicima u porodici". Povodom najavljenog usvajanja Rezolucije u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama: "Trikovima skupljaju glasove za rezoluciju".

ALO - Pod naslovom "Zločin bez kazne", list piše o srpskim žrtvama Srebrenice.

INFORMER - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Zapad ne želi mir nego da kazni Srbe". "Orban: Fica su hteli da ubiju zbog Ukrajine", mađarski premijer o pozadini atentata u Slovačkoj.

KURIR - Pod naslovom "Kontra" list piše o odgovoru Srbije na Rezoluciju o Srebrenici. "Vučić je najviše izložen pretnjama, nijednu ne odbacujemo kao lažnu", izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

POLITIKA - U Temi nedelje list piše da evropske kasarne čekaju regrute: "Nemačka razmatra model 'totalne odbrane'". Razgovor nedelje sa predsednikom Odbora za standardizaciju srpskog jezika Sretom Tanasićem "Ozakonjeno nasilje nad srpskim jezikom i srpskim identitetom". Apel misije Srbije pri UN: "Povucite rezoluciju o Srebrenici".

(Beta, 05.19.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »