Anđelković: Ceo izborni proces je fantomski

Beta pre 13 dana

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je vlast posegla za fantomskim izbornim listama sa ciljem da zbuni birače jer se, kako je rekao, plaši ishoda izbora bez obzira na bojkot dela opozicije.

Anđelković je agenciji Beta kazao da je ceo izborni proces fantomski i da će zaključno sa 2. junom vlast organizovati još "marifetluka" koji će uticati na neregularnost izbora.

"Kod Vučića (Aleksandar) je u predizbornim kampanjama sve fantomsko. Fantomski je novac koji se iz budžeta uoči svakih izbora deli biračima, fantomski su birači koji uoči izbora menjaju prebivalište, fantomske su i izborne liste i kandidati na tim listama za koje niko ne zna da postoje", rekao je on.

Dodao je da je nedopustivo da predstavnici fantomskih lista budu članovi izbornih komisija koji će odlučivati o regularnosti izbora.

"Opozicija koja je odlučila da izađe na Vučićeve izbore ne može da utiče na izborni proces. Sigurno je da će i na sam dan izbora biti krađe glasova i tako će biti sve dok se na biračkim mestima ne postave kamere", rekao je Anđelković.

Opozicija je prethodnih dana ukazala da su u mnogim opštinama proglašene izborne liste čiji nazivi zbunjuju birače.

U Zemunu je proglašena lista "Okrenimo-promenimo" čiji naziv aludira na pokret Kreni-promeni Sava Manojlovića, kao i lista "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka, Milorad Radulović" koja asocira na "Dosta je bilo" Saše Radulovića.

U nekoliko opština se pojavljuje i lista "Mi snaga naroda", ali bez imena Branimira Nestorovića.

Fantomske liste imitirale su i bivšu koaliciju Srbija protiv nasilja, kao na primer "Beočin protiv nasilja", "Žabalj protiv nasilja", "Bačka Palanka protiv nasilja", "Bački Petrovac protiv nasilja"...

(Beta, 05.20.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »