Naslovne strane za ponedeljak, 20. maj 2024. godine

Beta pre 13 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o putu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujork, gde će se u četvrtak u Generalnoj skupštini UN glasati o predlogu Rezolucije o međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici, o lokalnim izborima 2. juna, o padu helikoptera iranskog predsednika i drugim temama.

ALO - List piše o vremenskoj prognozi do kraja meseca: "Od utorka haos - pljuskovi, grad i oluja do kraja maja".

BLIC - "Bojkot izbora moguć i 2. juna", list piše o mogućoj odluci opozicionih partija da ne učestvuju na izborima. "Leto u Grčkoj, nove takse i novi propisi", izveštaj o situaciji na popularnim grčkim letovalištima.

VEČERNJE NOVOSTI - List piše o najavi susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa patrijarhom Porfirijem i njegovom putu u Njujork: "Iz hrama u bitku za istinu i pravdu". "Raisijeva letelica nestala u vrletima", o padu helikoptera u kom je bio iranski predsednik.

DANAS - "Železnica trpi zbog politike", piše list o sudaru vozova kod Vukovog spomenika.

INFORMER - O najavljenom putu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujork: "Boriću se za Srbiju".

KURIR - "Crni vikend, za 12 sati poginulo petoro, 11 u bolnici", o saobraćajnim nesrećama na putevima u Srbiji.

NOVA - Centralno mesto na naslovnoj strani zauzima tekst "Ucene, batinaši, režimski mediji i institucije koje 'žmure' na afere". Aleksandar Jovanović iz Ekološkog ustanka kaže u intervjuu za list "Nije naučna fantastika da Vučić negde izgubi."

POLITIKA - List prenosi Vučićevu izjavu o glasanju u UN: "U četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji". "Zastrašujuće slika stradanja koja ostaje u sećanju lekara", o 25. godišnjici bombardovanja KBC "Dragiša Mišović".

SRPSKI TELEGRAF - "Vučićeva najteža 72 sata", o putu predsednika Vučića u Njujork.

(Beta, 05.20.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »