Jovanović (CLS): Kampanja bez ključnih tema za Beograd

Beta pre 13 dana

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da je u dosadašnjem toku kampanje za beogradske izbore, propuštena prilika da se diskutuje o ključnim temama za Beograd, tako da je javnost ostala uskraćena za suštinsku raspravu o budućnosti glavnog grada.

On je, u pisanoj izjavi, ukazao da još nije kasno da o ovim temama neko progovori i da se teme od ključnog značaja za građane nađu u srcu debate.

"Ključne teme za Beograd jesu usvajanje Generalnog urbanističkog plana 2041, kao i novog budžetskog okvira 2024-26, a o tome nismo čuli ni reč", rekao je Jovanović, nekadašnji šef odborničke grupe "Savez za Srbiju" u gradskoj Skupštini.

Prema njegovim rečima, "mnoga važna pitanja nisu ni otvorena - sudbine javnog prevoza, formiranja gradske policije, stvaranja novih gradskih opština poput Avalskog venca, Batajnice i Dunavskog venca, kao i uvođenja referenduma o trošenju novca od poreza na imovinu".

"Akteri koji su se ipak odlučili da učestvuju na izborima 2. juna moraju nešto reći i o razvoju infrastrukture Beograda, kao što je vraćanje luke, izgradnje železničke obilaznice, novog mosta na Adi Huji, ali i završetka unutrašnjeg magistralnog poluprsten", nabrojao je Jovanović.

(Beta, 05.21.2024)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »