Šešelj: Predsednik Irana bio iskren i odan prijatelj Srbije

Beta pre 13 dana

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj uputio je danas saučešće "rukovodstvu i narodu" Irana povodom smrti Ebrahima Raisija, predsednika te zemlje i po njegovim rečima, iskrenog i odanog prijatelja Srbije.

Šešelj je ocenio da se Raisi "svrstao na pravu stranu istorije, suprostavio hegemonističkim težnjama nezasitog Zapada i bio spreman da trpi sankcije zbog svojih pravdoljubivih i slobodarskih stavova".

"Srpska radikalna stranka i ja kao njen predsednik uvek smo cenili pravednu borbu iranskog naroda i hrabrost koju su pokazivali pred mnogostruko nadmoćnijim neprijateljima. Po tome ste slični nama Srbima i zahvalni smo prijateljskom Iranu i tragično nastradalom predsedniku Ebrahimu Raisiju na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje", naveo je predsednik SRS, prenela je ta stranka.

Šešelj je dodao da se nada da će iranski narod i rukovodstvo "prevazići ove teške trenutke za državu i narod i da će nastaviti slobodarski put Ebrahima Raisija, na dobrobit svih slobodoljubivih država i naroda".

Predsednik Irana Ebrahim Raisi poginuo je u nedelju u padu helikoptera, zajedno sa još sedam ljudi, među kojima je i šef diplomatije Hosein Amir Abdolahijan.

Raisi je bio predsednik Irana od 2021. godine.

(Beta, 05.21.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »