Tepić (SSP): 3. juna bićemo jedini relevantni da kažemo da su i ovi izbori pokradeni

Beta pre 24 dana

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da će opozicione stranke koje ne izlazi na predstojeće izbore biti jedine koje će sa "potpunom relevantnošću i autoritetom moći 3. juna da kažu da su i ovi izbori ponovo pokradeni".

"Mi koji na lažne izbore ne pristajemo i zato na njima i ne učestujemo - ostajemo jedina brana, jedina 'noga u vratima' koja će sa potpunom relevantnošću i autoritetom moći 3. juna da kaže da su i ovi izbori ponovo pokradeni", rekla je Tepić u razgovoru sa građanima Vršca, a prenela SSP u saopštenju.

Prema njenim rečima, Stranka slobode i pravde, Srbija centar, Zajedno i Nova Demokratska stranka Srbije biće "jedina dosledna i principijelna grupacija stranaka u daljoj borbi za prave izborne uslove".

Podsetila je da je opozicija 9. marta potpisala dokument sa inicijativom "ProGlas", u kom su se obavezali da pod istim uslovima neće učestvovati na novim izborima.

"Uslovi se nisu promenili. Da li ima ijedna reč opozicije i izborima na RTS-u? Nema. Da li su fantomski birači obrisani iz biračkog spiska? Nisu. Da li zaposleni u javnom sektoru i dalje trpe svakodnevni pritisak da rade i glasaju za vladajuću stranku pod pretnjom ostanka bez posla? Da", navela je Tepić.

Dodala je da zbog toga "nema promene u Srbiji bez promene izbornih uslova", kao i da "navodna pobeda" na Vračaru neće ništa doneti ni Beograđanima, a ni građanima u Vršcu.

"Navodna 'pobeda' na Vračaru doneće samo legitimitet Vučiću na ovim izborima i poništiti sve ono što smo mesecima dokazivali i na kraju i uspeli da dokažemo pred celim svetom, a to je izborna krađa", kazala je Tepić i navela da će SSP i dalje zahtevati primenu svih preporuka ODIHR vezanih za izborne uslove.

(Beta, 05.22.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »