VJT: Nije bilo preseljenja birača iz Male Krsne

Beta pre 21 dana

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu podnetu zbog navodnih zloupotreba u vezi s prijavom prebivališta građana na opštini Voždovac na dan 5. mart 2024. godine, koji su prethodno imali prijavljeno prebivalište u smederevskom naselju Mala Krsna.

Krivičnu prijavu su bili podneli Narodni pokret Srbije, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i više drugih političkih stranaka.

"Krivična prijava je odbačena imajući u vidu izvršene provere od strane Odseka za upravne poslove Policijske stanice Voždovac i dobijenih informacija prema kojima 5. marta 2024. godine nije bilo zahteva podnetih od strane građana za prijavu prebivališta koji su prethodno imali prijavljeno prebivaište na teritoriji Grada Smedereva, kao i da na taj dan nije izvršena prijava prebivališta na teritoriju opštine Voždovac građana koji su prethodno prebivalište imali na teritoriji opštine Smederevo i to naselja Mala Krsna", saopštilo je VJT.

Zbog toga, dodaje se, ne postoje osnovi sumnje da je prijavljeni načelnik Policijske stanice Voždovac D.T. učinio krivično delo "zloupotreba službenog položaja".

"Takođe, iz uvida u snimak televizije N1 objavljen u vidu reportaže u vezi s navodnim organizovanim dovoženjem ljudi iz mesta Mala Krsna, pod naslovom 'Velika seoba birača iz Male Krsne na opštinu Voždovac', nije vidljivo da bilo ko vrši bilo kakvo nuđenje, davanje, obećanje nagrade poklona ili kakve druge koristi da bi se na izborima glasalo ili ne bi glasalo ili da se glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 05.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »