Pokret Bravo: Pronađena torba aktiviste SNS sa paralelnim biračkim spiskom

Beta pre 23 dana

Građanski pokret Bravo predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare dokumentaciju za koju tvrdi da pripada aktivisti Srpske napredne stranke (SNS), a koja obuhvata paralelni birački spisak, pozive za glasanje i spiskove kapilarnih glasova.

Predstavnici tog pokreta su rekli da im je ranac u kom je bila ta dokumentacija donela jedna sugrađanka, koja ga je pronašla na biračkom mestu 163 na Limanu.

"Ovde se ne radi samo o biračima Srpske napredne stranke, nego se radi o svim glasačima na tom biračkom mestu. Pored imena i brojeva telefona tu su i zanimljive napomene kraj imena poput 'Otišao u Nemačku', 'Mrzi Srpsku naprednu stranku', 'Agresivan', 'Ne voli nas' i slično", naveo je Miran Pogačar iz tog pokreta.

Kako je ocenio, ovo je prvi put da su opozicioni aktivisti dobili u ruke ono o čemu se godinama nagađa prilikom izbora u Srbiji i što dokazuje da SNS poseduje paralelni birački spisak i veliki broj informacija o građanima koji nisu njihovi sigurni glasovi.

Pogačar je pozvao predsednika SNS Miloša Vučevića i Anu Brnabić da dođu u prostorije pokreta Bravo, i preuzmu torbu.

"Ako Miloš Vučević ima potrebu da se dokazuje i da tvrdi kako nisu ništa uradili protivzakonito, neka dođe i ja lično ću mu dati ovaj spisak, pa da on kao pravnik kaže da li je ovo potivzakonito ili nije", naveo je Pogačar.

Marija Srdić iz ovog pokreta je najavila krivične prijave protiv NN lica zbog posedovanja materijala za koji je rekla da je "evidentno iznet iz institucija".

"Nadamo se da će forenzička služba dobiti nalog tužilaštva da utvrdi identitet vlasnika torbe, pa da se uvrde činjenice o svim ovim papirima i kako su dospeli u ovu torbu. Pretpostavljamo da ćemo tako moći da dobijemo i sve informacije kako je tekao ovaj inženjering na biračkom mestu 163", navela je ona.

Srdić je pozvala sve građane i građanke sa biračkog mesta 163 da danas, u periodu od 17 do 20 časova, dođu u prostorije pokreta Bravo i uzmu svoje pozive za glasanje, kao i da se uvere u to kako ih SNS tretira u svojim stranačkim beleškama.

(Beta, 06.04.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »