BBC vesti na srpskom

Tenis: Novak Đoković ide na Igre u Parizu, saopštio Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije objavio je spisak tenisera Srbije koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu, a među kojima je i Novak Đoković.

BBC News pre 7 dana
novak đoković
MOHAMMED BADRA/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Uprkos povredi koja ga je pre samo nekoliko nedelja udaljila sa Rolan Garosa, potom i operacije kolena, najbolji srpski teniser Novak Đoković nastupiće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tu informaciju objavio je Olimpijski komitet Srbije, navodeći koja će četvorica tenisera braniti boje Srbije na Olimpijadi od 27. jula.

Uz Đokovića, osvajača rekordne 24 grend slem titule, u timu su još Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Jedan od retkih trofeja koje Đokoviću nedostaje u karijeri je olimpijsko zlato i nije krio da mu je to jedan od prioriteta ove godine.

Osvajač je bronzane medalje u Pekingu 2008, dvaput je bio četvrti (London 2012. i Tokio 2021), a u Rio de Žaneiru 2016. je ispao od Huana Martina del Potra u prvom kolu.

Đoković je početkom juna, zbog povrede meniskusa desnog kolena tokom meča 4. kola protiv Fransiska Serundola, odustao od Rolan Garosa.

Potom je išao i na operaciju, a zatim izjavio i da će dati sve od sebe da se vrati na teren „što je pre moguće".

Zbog te operacije, 37-godišnjak bi mogao da propusti Vimbldon, gde ima sedam trofeja, a koji počinje 1. jula, ali će izgleda biti spreman za Pariz.

„Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je operacija prošla dobro", napisao je Đoković 6. juna na društvenoj mreži Iks.

„Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me drži.

Odustajanjem na Rolan Garosu, Đoković je izgubio status svetskog broja jedan - na njegovo mesto došao je Italijan Janik Siner, koji je ranije ove godine osvojio Australijan open.

„Veoma sam zahvalan timu lekara koji je bio uz mene, kao i na ogromnoj podršci koju sam dobio od navijača", napisao je Đoković, uz zajedničku fotografiju sa medicinskom ekipom.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

(BBC News, 06.19.2024)

BBC News

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »