Naslovne strane za sredu, 19. jun 2024. godine

Beta pre 7 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za sredu 19. jun 2024. pišu o maloj maturi, o učešću Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu, o kopanju litijuma u Srbiji, međunarodnim odnosima i drugim temama.

ALO - "Kurti udara na srpske bolnice, škole i fakultete", navodi list. "Oprez, kreću vrućine, danas do 38 stepeni", o visokim temperaturama u Srbiji.

BLIC - "Test iz srpskog namučio male maturante", piše list. Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izvinio se selektoru zbog izjave medijima nakon poraza od Engleske.

VEČERNJE NOVOSTI - "NATO sad preti i Kinezima", o zategnutim odnosima velikih sila. "Pobeda za 'orlove' imperativ", o nastupu Srbije na Evropskom prvenstvu. List piše o utiscima đaka nakon polaganja prijemnog ispita iz srpskog jezika: "Osmake namučila "Gračanica".

DANAS - List piše da se sprema "Front za odbranu Srbije" koji ima za cilj da spreči otvaranje rudnika litijuma. "Leks specijalis za Ekspo 2027 prst u oku EU", o upozorenju Fiskalnog saveta da javnost treba da bude upoznata detaljnije sa projektima koje država sprovodi.

INFORMER - "Pakt protiv Zapada", o sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i Severne Koreje Kim Džong Una. O opozicionim pregovorima oko formiranja većine u beogradskoj opštini Stari grad, list piše pod naslovom "Cirkus u opoziciji".

KURIR - Pod naslovom "Milioni", list navodi da oko 60.000 Srba koji žive u inostranstvu, kao i drugih stranaca, dolazi kod srpskih zubara. O maloj maturi iz srpskog, u tekstu "Đake namučila Desanka, ne znaju reč 'revnost'".

NOVA - Policajka Katarina Petrović u intervjuu za list kaže: "Spremna sam na borbu, iako verujem da ću opet biti oslobođena". Reprezentativac Srbije Nikola Milenković o predstojećem meču na Evropskom prvenstvu u fudbalu: "Moramo da pobedimo Sloveniju, biće teže nego sa Engleskom". "Jedino rešenje zabrana iskopavanja litijuma", piše list.

POLITIKA - "Priština predala tela troje ubijenih Srba", o akciji identifikacije žrtava na koju se čekalo 25 godina. "Orban podržao Rutea u zamenu za nemešanje u rat u Ukrajini", o dogovoru mađarske vlade sa NATO.

SRPSKI TELEGRAF - "Surčinska mafija iza rešetaka", piše list. O društvenim mrežama predstdnika Srbije, list piše u tekstu "Vučić na Tik-toku glavni u regionu". "Zelenski spreman da kapitulira", o ratu u Ukrajini.

(Beta, 06.19.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »