Gojković: Vojvodina je neraskidivi deo Srbije

Beta pre 4 dana

 Predsednica Pokrajinske vlade Vojvodine Maja Gojković ocenila je danas da je ta autonomna pokrajina neraskidivi deo Srbije i da svi koji tvrde suprotno nisu u pravu.

"Nedavno smo imali prilike da čujemo nemile izjave od nekih pregalaca javne reči u kojima su pokušali da iznesu neka drugačija viđenja ove pokrajine uz mnogobrojne uvrede SPC, srpskog naroda i države Srbije. Bila sam zgrožena tim izjavama (...) Ne mogu da verujem da neko sebi daje za pravo da tako govori u ime ogromne većine građana, pokušavajućii da uzdrma naš mir, slogu i zajedništvo", kazala je Gojković u intervjuu za Večernje novosti.

Ona je izjavila da "nema bližih gradova od Beograda i Novog Sada" i da bi bilo pogrešno kada bi Novosađani negovali netrpeljivost prema prestonici Srbije.

"Pokušaje nametanja netrpeljivosti prema svojoj prestonici ne neguje nijedan ozbiljan narod. To rade političari nesposobni da osmisle ozbiljnije programe", navela je Gojković.

Ona je kazala da je njen plan da se zadrže mladi na selu, da se postigne ravnomeran regionalni razvoj i da se zaustavi odliv stanovništva iz ruralnih područja.

(Beta, 06.23.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »