Advokat: Bivšem predsedniku VSS produžen pritvor

Beta pre 3 dana

Novosadski Apelacioni sud je produžio pritvor bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novici Antiću za još dva meseca, kazao je danas njegov pravni zastupnik, advokat Ivan Ninić.

Antić i dvojica njegovih saradnika uhapšeni su 27. februara zbog sumnje da su izvršili krivično delo pronevere, a potom je, ubrzo, izabrano novo rukovodstvo VSS.

Ninić je agenciji Beta kazao da je pritvor njegovom klijentu određen na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, te da su žalbe branilaca odbijene.

"Kao odbrana šokirani smo tom odlukom imajući u vidu da se pored više od 100 svedoka prvobitno planiranih pojavilo naknadno još 16 svedoka i svi oni se saslušavaju na okolnosti koje su dostupne tužilaštvu u pisanoj dokumentaciji", kazao je Ninić.

Naveo je da postoje pisani tragovi i dokumetacija, te da je, kako je ocenio, razlog produžetka pritvora zbog mogućeg uticaja na svedoke " samo jedna vrsta alibija da se Antić drži u pritvoru".

"Ne vidim način na koji bi Antić mogao da utiče na svedoke, razrešen je dužnosti predsednika VSS, ne vidim ni jedan jedini racionalni razlog da se drži u pritvoru", kazao je Ninić.

Advokat odluku o pritvoru vidi u kontekstu "revanšizma vlasti prema čoveku koji nije hteo da ćuti" o sistemu odbrane.

(Beta, 06.24.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »