Novi DSS: Šapić i njegov tim nemaju legitimitet

Beta pre 3 dana

Nova Demokratska stranka Srbije (DSS) je ocenila da vladajuća većina u glavnom gradu, na čelu sa Aleksandrom Šapićem, ne može da bude legitimna zbog, kako su naveli, "farse koja se dogodila 2. juna", kada su održani lokalni izbori, na osnovu čijih rezultata je Šapić danas reizabran za gradonačelnika.

"Novi DSS nema nameru da daje legitimitet predstavi koja je napravlјena u režiji američkog ambasadora Kristofera Hila i (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, s obzirom da od prethodno traženih izbornih uslova nije ispunjen niti jedan kako bi se ispunio minimum za koliko-toliko fer izbore", naveo je gradski odbor te stranke.

Ta stranka smatra da odluke koje budu donete, a koja su posledice takvih izbora, ne mogu da se smatraju legitimnim, već se "mogu samo posmatrati isklјučivo kao delovanje određene grupe lјudi koji su interesno povezani kako bi se nastavilo plansko uništavanje srpske prestonice".

"Stoga ćemo, kao što smo i najavili, vrlo brzo pozvati građane da ovako izabranoj vlasti pružimo odlučan otpor", najavljeno je u saopštenju.

(Beta, 06.24.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »