Naslovne strane za utorak, 25. jun 2024. godine

Beta pre 3 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 25. jun 2024. godine pišu o reizboru Aleksandra Šapića na mesto gradonačelnika Beograda, iskopavanju litijuma i drugim temama.

BLIC - "Šapić gradonačeknik Beograda", o drugom mandatu Aleksandra Šapića na čelu glavnog grada Srbije. O ubistvima u Crnoj Gori, list piše u tekstu "Rat klanova prerastao u krvavu osvetu".

VEČERNJE NOVOSTI - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Tenzije u svetu rastu, sačuvaćemo mir u Srbiji". "Srpski kulturni centar niče i u centru Zagreba", piše list.

DANAS - Nakon zabrane ulaska u Srbiju bosanskohercegovačkom glumcu i piscu Feđi Štukanu, on navodi "Moju slobodu ne mogu dobiti tek tako". "Bilo bi mudro da opozicija ćuti i pusti građane da vode", ocenjuje politički analitičar Cvijetin Milivojević, govoreći o najavama formiranja "Fronta za odbranu Srbije".

NOVA - "Vlast posle izbora Zapadu daje sve", navodi list u tekstu o Kosovu, Rio Tintu i Generalštabu. Evroposlanik Andreas Šider u intervjuu za list navodi "Ako Vučić nastavi ovako, neće biti napretka ka EU". "Šapić dobio novu šansu da i dalje uništava Beograd", navodi list.

POLITIKA - "Ratovi u budućnosti vodiće se oko litijuma", smatra predsednik Srbije. "Beograd će biti srpska prestonica otvorena za sve", navodi Aleksandar Šapić nakon ponovnog izbora za gradonačelnika Beograda.

(Beta, 06.25.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »